MdHIMA Annual Conference

Agenda

6.0 CEUsDay 1 — April 25, 2024
4.5 CEUsDay 2 — April 26, 2024
2.0 CEUsExhibits *
12.5 CEUsTotal

* An extra credit is available for exhibit area attendance per day – based on AHIMA CE credits – for a total of 2.0 additional CEUs.

* The agenda and speakers are subject to change without notice. *

Thursday — April 25, 2024

7:30 AM – 4:00 PM

Breakfast with Vendors

8:00 AM – 9:00 AM

Welcome and AHIMA 2024 Update

1.0 hrs   Evolving Topics   

9:00 AM – 3:00 PM

1Silent Auction

9:00 AM – 10:00 AM

2Emerging Essentials: Professional Ethics in HI

1.0 hrs   Health Law and Compliance   

10:00 AM – 11:00 AM

Patient Health Literacy

1.0 hrs   Evolving Topics   

11:00 AM – 11:30 AM

Vendor Break

11:30 AM – 12:30 PM

MdHIMA Business Meeting | Awards | Recognition

12:30 PM – 1:30 PM

Lunch – Vendors

1:30 PM – 2:30 PM

Learn about the Research HI Students Are Conducting

1.0 hrs   Evolving Topics   

2:30 PM – 3:00 PM

Silent Auction — Wrap-up

2:30 PM – 3:30 PM

Vendor Break

3:30 PM – 4:30 PM Track 1

1Optimizing Coding Efficiency with Automated, Edit-Driven Audits

1.0 hrs   Data Structure, Content and Information Governance   

3:30 PM – 4:30 PM Track 2

2The Dose Makes the Poison: Poisonings, Adverse Effects and Underdosing

1.0 hrs   Clinical Foundations   

4:30 PM – 5:30 PM Track 1

1Leveraging Technology to Find the Needle in the Haystack: How AI is Impacting CDI and Quality

1.0 hrs   Evolving Topics   

4:30 PM – 5:30 PM Track 2

2The Varied Lenses of Coding & Documentation: When Competing Interests Obscure the View

1.0 hrs   Data Structure, Content and Information Governance   

5:30 PM – 8:30 PM

Casino Night — President’s Reception

Friday — April 26, 2024

7:30 AM – 8:30 AM

Vendors – Breakfast

8:30 AM – 10:00 AM Keynote

We believe that Mike would be an excellent addition to your event, inspiring and empowering your audience to reach their full potential. We are confident that his unique perspective and engaging speaking style will leave a lasting impression on attendees. Motivate, inspire, and transform individuals or groups to reach their full potential, overcome challenges, obstacles, and adversity, and achieve personal and professional success. His unique skill set and ability to connect with diverse audiences can make him particularly effective as a speaker. Mike can share through real examples and motivational techniques to ignite passion and drive in individuals. Seminars Covering Strategic & Visionary LeadershipProvide guidance on leadership skills, effective communication, and fostering teamwork. Highlight the importance of collaboration, motivation, and creating a positive work environment. Mike’s most Popular Keynotes & Workshop Topics : How to inspire others, Decision-making and problem-solving, Self-awareness, Emotional intelligence, Strategic thinking and vision, embracing change, & Take Ownership in the Midst of Uncertainty.

1.5 hrs   Organizational Management and Leadership   

10:00 AM – 10:30 AM

Vendors

10:30 AM – 11:30 AM

Leadership With a Servant’s Heart: Leading through Personal Relationships 

1.0 hrs   Organizational Management and Leadership   

11:30 AM – 1:00 PM

Lunch — Vendors

1:00 PM – 2:00 PM

Cybersecurity in Healthcare Entities

1.0 hrs   Evolving Topics   

2:00 PM – 3:00 PM

Privacy and AI Governance

1.0 hrs   Evolving Topics   

3:00 PM

Final Remarks

Pin It on Pinterest

Share This